Buitenschilderwerken

Bespaar op uw buitenschilderwerk en vraag en offerte aan

Een overzicht van onze buitenschilderwerken

Wist je dat schilders aanraden om buitenschilderwerken eens in de vijf jaar te laten doen? Met de schilderwerken bescherm je het hout en voorkom je problemen zoals houtrot. Je hebt de keuze uit allerlei soorten verf, beits en lak voor buiten. Wil je meer weten over buitenschilderwerken? Lees dan snel verder! Op deze pagina lees je alles over het verven van de gevel, tuinhuis, ramen en deuren.

Benieuwd naar de prijzen?

Vraag nu gratis je offerte aan via het offerte aanvraagformulier.

Je krijgt niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar je weet ook zeker dat je niet te veel betaalt. Alles diensten en producten worden nauwgezet weergegeven in ons prijsvoorstel.

Gevel schilderen

Laat je gevel weer stralen door het te laten schilderen. Eén van de voordelen van de schilderwerken aan de gevel is dat de buitenmuur er weer als nieuw uitziet. Na verloop van tijd gaat de gevel van je woning er steeds minder mooi uitzien. Met een nieuwe verflaag hecht vuil zoals mos en algen zich minder goed op de muur. Hierdoor blijft de gevel er lang mooi uitziet.

Eéns in de zes tot tien jaar is het nodig om de gevel te schilderen met speciale muurverf. De buitenmuur ziet er niet alleen netjes en verzorgd uit, de verflaag maakt het ook waterdicht en uv-bestendig.

buitengevel schilderen

Ramen schilderen

Houten ramen moet je eens in de vijf jaar schilderen. De raamkozijnen hebben namelijk veel te verduren onder de weersomstandigheden en de verflaag is belangrijk voor de vochtbestendigheid. Wanneer er vocht in het hout kruipt, kan er namelijk houtrot ontstaan.

Zie je blaasjes onder de verf van de kozijnen verschijnen? Of bladdert de verflaag eraf? Dan is het nodig om de ramen opnieuw te verven. Voor de raamkozijnen gebruikt een schilder meestal een alkydverf (op terpentinebasis) of een speciale acryllak voor buiten.

Voordeur schilderen

De schilder begint altijd eerst met het ontvetten van de deur, zodat de nieuwe verflaag goed hecht. Soms is het nodig om de oude verflaag eraf te krabben. Dit doen de buitenschilders voornamelijk bij oude buitenverf dat aan het bladderen is of wanneer er veel luchtblaasjes onder zitten.

Wanneer moet je een buitendeur schilderen?

De voordeur is één van de eerste dingen die men ziet als ze naar je huis gaan. Belangrijk dus dat deze deur er netjes uitziet. Schilders raden meestal aan om buitendeuren eens in de vijf jaar te schilderen. Wanneer er echter blaasjes onder de verf zitten of wanneer de verflaag afbladdert, is het nodig om de deur eerder te verven.

Dakkapel schilderen

Heb je een mooie houten dakkapel geplaatst op je woning? Een dakkapel vereist enig onderhoud en één van de onderhoudswerkzaamheden is het verven van de houten onderdelen. Voor het schilderen van een dakkapel is een steiger zeer handig. Dan hoeft de schilder niet de hele tijd op het dak te staan.

Een dakkapel bestaat uit zijwangen en boeidelen (de voorkant). Eerst schuurt de buitenschilder alle onderdelen en daarna begint hij te verven. Het schuren is belangrijk voor de hechting van de nieuwe laag. Wanneer je dit niet doet, bestaat er een kans dat de nieuwe buitenverf snel loslaat.

Tuinhuis schilderen

Heb je buiten een tuinhuisje? Met een verfbeurt ziet je tuinhuisje er weer als nieuw uit. De meeste tuinhuisjes worden van hout gemaakt en hout moet je regelmatig onderhouden. Wanneer je dit niet doet, kan er houtrot ontstaan of vocht binnendringen. Om te zorgen dat je tuinhuis er mooi en verzorgd uitziet, moet je het minstens één keer per vijf jaar laten verven.

Wat doet een schildersbedrijf?

De buitenschilder schuurt eerst het gehele oppervlak. Schuren is belangrijk voor de hechting van de nieuwe laag verf. Soms is het nodig om de oude verflaag eraf te krabben. Daarna brengt hij nieuwe verf aan met een roller of een kwast.

tuinhuis schilderen

Wil je buitendeuren of ramen laten schilderen?

Dan bent u bij mij op het juiste adres!

Gratis offerte ontvangen

Garage schilderen

Een garagedeur is meestal gemaakt van metaal. Wil je deze laten schilderen? Dat is geen probleem. Ook voor metaal zijn er diverse verfsoorten geschikt. Of misschien wil je buiten de bakstenen muren van de garage voorzien van grondverf. Een vakman brengt dan altijd eerst een voorstrijkmiddel aan, ook wel primer genoemd. Hierdoor trekt de muurverf niet in de buitenmuur.

Schuur schilderen

Heb je een houten schuur in de tuin staan? Dan kun je de schuur laten beitsen, lakken of schilderen. Door te kiezen voor beits of lak, behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout. Het is mogelijk om het hout een aantal tinten lichter of donker te lakken.

Uiteraard kun je ook kiezen voor verf in elke gewenste kleur. Het is ook erg mooi om een combinatie te kiezen. Denk aan blauwe muren en witte accenten op de boeidelen.

Schutting schilderen

Een schutting wordt na verloop van tijd steeds donkerder als je deze niet behandelt met verf, beits of lak. Door het hout te beitsen of te lakken, behoud je de kleur en ziet de schutting er netjes uit. Doordat een schutting bestaat uit meerdere houten latten, is het belangrijk om de buitenschilderwerken zorgvuldig uit te voeren. Met een laag verf bescherm je het materiaal en hierdoor gaat je schutting langer mee.

De schilder uit jouw regio schuurt het oppervlak eerst, zodat de verf goed hecht. Daarna brengt hij verf aan. Soms is het nodig om ook een laag grondverf aan te brengen voor een mooi resultaat.

schutting. schilderen

Winterschilder voor buitenschilderwerken

Ken je het begrip winterschilder al? De naam winterschilder wordt gegeven aan schilders die in de winterperiode binnen- en buitenshuis schilderwerken uitvoeren. In de winter zijn er namelijk minder klussen voor een schildersbedrijf, daarom krijg je vaak hoge kortingen als je een winterschilder inschakelt.

Hoeveel korting krijg ik voor de schilderwerken?

De hoogte van de korting voor de binnenschilderwerken is verschillend per schilderfirma. Het kan oplopen tot wel 30% van de totaalprijs.

Kosten van buitenschilderwerk

De kosten voor de buitenschilderwerken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een schilder rekent meestal een uurtarief of een vaste prijs per project. Voordeel van een vaste prijs is dat u van tevoren precies weet wat alles gaat kosten. Het uurtarief van een schilder wordt bepaald door de schilderwerken en de ervaring van een schilder.

Andere factoren die de totaalprijs van de schilderwerken beïnvloeden zijn de materiaalkosten. Huismerkverf is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een A-merk. Nadelig van huismerkverf is dat er vaak meerdere lagen nodig zijn voor een dekkende finish.

Buitenschilderwerken 1

Gratis offertes voor buitenschilderwerken ontvangen

Het is verstandig om een schildersbedrijf in te schakelen voor de schilderwerken buiten, omdat de buitenschilder snel en vakkundig werkt. Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en krijgt deskundig advies. De schilders zijn je graag van dienst bij het verven van de ramen, deuren, de gevel en andere schilderwerken.

Bespaar ook op de kosten!

Gratis offerte ontvangen

Thierry bombeeck

Ik streef steeds naar een mooi geheel waarbij materialen en kleuren perfect samengaan en ten volle uitkomen. 
Schilderen en behangen is niet alleen mijn vak maar ook mijn grote passie!
Bij elk project zoek ik, samen met de klant, naar de gepaste sfeer, comfort en harmonie.

Een persoonlijke begeleiding en uitgebreid advies is één van mijn troeven!
Ik volg de nieuwste trends en schaaf telkens mijn vakkennis bij.

Locatie

Boterbloemstraat 2
8820 Torhout
GSM: 0474 88 67 58
BTW: BE0687.582.124

Contact

GSM: 0474 88 67 58
Email: thierrybombeeck@gmail.com

Call Now Button