Binnenschilderwerken

Bespaar op uw binnenschilderwerk en vraag en offerte aan

Een overzicht en adviezen van onze binnenschilderwerken

Met binnenschilderwerken ziet je woning er netjes en verzorgd uit. Wij raden u aan om binnenschilderwerken om de zeven jaar te herhalen. Schilder bijvoorbeeld de living in een mooie lichte levendige kleur of ga juist voor een opvallende accentmuur. Op onze pagina lees je meer over de schilderwerken binnen in je woning en de diensten die wij als schildersbedrijf kunnen aanbieden.

Benieuwd naar advies en onze prijzen?

Vraag nu gratis je offerte aan via het offerte aanvraagformulier.

Je krijgt niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar je weet ook zeker dat je niet te veel betaalt. Alles diensten en producten worden nauwgezet weergegeven in ons prijsvoorstel.

Binnenschilderwerken 1

Plafond schilderen

Je plafond laten witten. Voor deze schilderstechniek opteren de meeste mensen.  Na verloop van tijd zal het plafond verkleuren door invloed van de zon, roken, stof,  en het koken in huis. Het valt je niet direct op, maar met een nieuwe verflaag ziet het plafond er een stuk frisser uit. Een andere optie is om het plafond te behangen met vliesbehang. Dit om scheuren of barsten weg te werken.

Het schilderen of bevliezen van het plafond is zwaar werk. Wi als binnenshuisschilder gebruiken hiervoor een speciale roller met lange stok om het plafond te verven. Meestal is één laag voldoende, maar in andere gevallen dient een tweede laag aangebracht te worden als eindlaag voor de correct dekking van het plafond. 

Trap schilderen

Een trap in onze woning wordt dagelijks intensief gebruikt, met gevolg dat hierdoor de traptreden afslijten de traptreden. Slijtage of afbladdering van de verf- of laklaag is het  gevolg van slijtage aan je trap. Wij schilderen niet alleen uw trap, maar wij voeren ook kleine reparaties uit. Wij herstellen barsten, maken uw losgekomen treden of leuningen terug vast. 
Luchtgommen is een relatief nieuwe techniek om oppervlakken terug te brengen naar hun originele staat door oude afweringslagen te verwijderen. Ook wanneer je jouw trap, bijvoorbeeld een nieuwe afwerking laag (verf, vernis, olie, …) wil geven is het aangeraden om eerst alle oude afwerkingslagen te verwijderen. Beginnen vanaf de basis levert sowieso een mooier en beter resultaat op.

Wanneer kan de trap terug gebruikt worden?

Dit hangt af van enkele factoren. Na het schuren van de trap, wordt er een verf- of vernislaag aangebracht. Bij gebruik van sneldrogende verf, kan de trap ’s avonds weer gebruikt worden. Bij het aanbrengen van verschillende lagen, duurt het wel langer.

Badkamer verven

Ga je binnenkort de badkamer vernieuwen, maar heb je geen zin om de tegels te vervangen? Dit omwille van het werk of de meerkosten. Je kunt tegels ook laten verven. Hiervoor heeft TB Schilderwerken speciale tegelverf die tegen een stootje kan en die je makkelijk schoon kunt houden. Je kunt uit diverse soorten tegelverf kiezen. Tegelverf in een specifieke kleur laten mengen? Ook dat is mogelijk met ons kleuradvies. De tegels in je badkamer voorzien met een likje verf geef je badkamerruimte een frisse look.

badkamer schilderen

Keuken verven

Je keukenkasten schilderen in een frisse kleur is een budgetvriendelijkere manier om je keuken in een nieuw jasje te stoppen. Tip: Schilder een paar keukenkasten met mat zwarte bordverf. Zo kan je de deuren gebruiken als notitiebord.

Bij het verven van de keuken, reinigen wij altijd eerst de wanden en het plafond. Vlekken en vetresten door te koken, zorgen er namelijk voor dat de verf niet goed hecht. Na het ontvetten brengen we schilder verf aan op de muren. Er is speciale verf te koop voor keukens, maar het is ook mogelijk om een extra waterdichte coating aan te laten brengen.  Magneetverf is krasvast en geeft een leuk effect aan je keuken. Na het drogen van deze coating kun je de muren gewoon afnemen met een nat doekje wanneer er vlekken op zitten.

slaapkamer schilderen

Slaapkamer schilderen

Je slaapkamer is een ruimte waar je tot rust moet komen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de slaapkamer in een lichte kleur te schilderen. Lichte kleuren zorgen er daarnaast voor dat de ruimte groter lijkt. Een grote slaapkamer kun je echter knusser maken door te kiezen voor donkere verfkleuren.

Een accentmuur kan ook erg mooi zijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op de lichtinval. Maak je de accentmuur waar het licht op valt donker? Dan voelt de kamer ook snel donkerder aan.

Wil je de slaapkamer of living laten schilderen?

Dan bent u bij mij op het juiste adres!

Gratis offerte ontvangen

Vloer schilderen

Een neutrale lak, beits of een gekleurde verfsoort wordt gebruikt om je houten vloer of parketvloer te gaan verven. TB Schilderwerken schilder geeft je graag advies over geschikte verfsoorten, want deze moet bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtvast baarheid. Je wilt natuurlijk niet dat de vloer te snel slijt.

Niet altijd een gemakkelijk uit te voeren klus, maar voor ons geen probleem.

vloer schilderen

Binnendeuren schilderen

Binnendeuren dien je ongeveer om de zeven jaar laten schilderen. Zie je blaasjes ontstaan onder de verf, vage plekken doordat de glans weg is gegaan of bladdert het juist af? Dan wordt het hoog tijd dat je binnendeuren opnieuw worden geschilderd. Na een nieuwe verflaag zien de deuren er weer mooi uit.

Welke verf is geschikt?

TB Schilderwerken gebruikt meestal een acryllak voor een binnendeur, bijvoorbeeld met zijdeglans. Acryllak droogt namelijk snel, verkleurt bijna niet en is niet milieubelastend. Daarnaast is het een zeer goede dekkende verf.

Binnenschilderwerken 2

Living schilderen

Voor het beste resultaat wordt een living het liefste in het daglicht geverfd. Dan zien wij namelijk het beste of de verflaag goed dekkend en egaal is. Door je living te laten schilderen, ziet de ruimte er weer netjes en verzorgd uit. Een frisse kleur kan veel doen voor de uitstraling van je woonkamer.

Brengt TB Schilderwerken ook behang aan?

Natuurlijk. Wij brengen ook snel en vakkundig behang aan. Combineer bijvoorbeeld lichte muren binnen met een accentmuur van behang. Eén van de voordelen van behang is dat er vele stijlen en dessins mogelijk zijn. Wij voorzien u van advies en voorbeelden.

Binnenmuren schilderen

Het voorbehandelen en schilderen van de binnenmuren vergt enige voorbereiding. Wij plakken eerst alle randen en de kozijnen binnen af met speciale schilderstape. De vloer wordt beschermt met afdekfolie. Dit kan ook gebruikt worden om de meubels mee af te dekken. Bij de voorbehandeling maken wij alle muren binnen stof- en vetvrij. Eventuele oneffenheden worden op geschuurd en direct gerepareerd met een muurvuller.

Een zuigende ondergrond heeft eerst een behandeling met voorstrijkmiddel nodig. Dit voorkomt dat de verf te veel in de muur trekt. Na de voorbereidingen en het aanbrengen van het voorstrijkmiddel, schilderen wij alle muren binnen met grondverf en muurverf.

Inkomhal verven

De inkomhal is de eerste ruimte wat je bezoekers zien als ze bij jou binnenkomen. Belangrijk dus om direct een goede eerste indruk achter te laten. Omdat de hal vaak een kleine ruimte is, kiezen deze meeste mensen ervoor om de hal in lichte kleuren te verven. Dan oogt het vertrek al een stuk ruimer.

TB Schilderwerken  geeft u graag advies over de binnenschilderwerken voor de inkomhal. Denk aan een mooi effect met lambrisering of verschillende kleurtinten.

inkomhal verven

Winterschilder voor binnenschilderwerken

Ken je het begrip winterschilder of winterwerk? De naam spreekt misschien niet voor zich zelf. In de winterperiode is het  werkvolume soms minder als tijdens de andere periodes.  Hiervoor kan er vaak een korting verkregen worden als er in de winderperiode klussen kunnen uitgevoerd worden. De korting hangt natuurlijk af van de uit te voeren werken.

kosten verfmateriaal

Kosten van binnenschilderwerk

De kosten voor de binnenschilderwerken zijn afhankelijk van een aantal factoren. TB Schilderwerken rekent meestal een uurtarief in regie voor kleinere werken of een vaste prijs per project. Het voordeel van een vaste prijs is dat u als klant van tevoren precies weet wat alles gaat kosten. Het uurtarief van TB Schilderwerken is eerlijk en competitief.

Andere factoren die de totaalprijs van de schilderwerken beïnvloeden zijn de materiaalkosten. Huismerkverf is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een A-merk. Nadelig van huismerkverf is dat er vaak meerdere lagen nodig zijn voor een dekkende finish. Dus uiteindelijk komt dit duurder uit. Meer materialen en meer werkuren.

Gratis offertes voor binnenschilderwerken ontvangen

Wilt u de living laten schilderen of de trap laten voorzien van een nieuwe verflaag? Schakel dan een schildersbedrijf in voor de binnenschilderwerken. Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en krijgt deskundig advies over de mogelijkheden. Een binnenschilder weet bijvoorbeeld precies welke verf geschikt is en welke voorbereidingen er getroffen moeten worden.

Bespaar ook op de kosten!

Gratis offerte ontvangen

Thierry bombeeck

Ik streef steeds naar een mooi geheel waarbij materialen en kleuren perfect samengaan en ten volle uitkomen. 
Schilderen en behangen is niet alleen mijn vak maar ook mijn grote passie!
Bij elk project zoek ik, samen met de klant, naar de gepaste sfeer, comfort en harmonie.

Een persoonlijke begeleiding en uitgebreid advies is één van mijn troeven!
Ik volg de nieuwste trends en schaaf telkens mijn vakkennis bij.

Locatie

Boterbloemstraat 2
8820 Torhout
GSM: 0474 88 67 58
BTW: BE0687.582.124

Contact

GSM: 0474 88 67 58
Email: thierrybombeeck@gmail.com

Call Now Button